Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på Blå: Den store norske – samtale med Eivind Hofstad Evjemo | Blå

Tirsdag 26. februar:

Tirsdager:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på Blå

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

En bok som starter med «Alt det som skal bygges», og nevner «universell utforming» på andre side, har lokket fram superlativene hos landets anmeldere og sekserne hos dem som triller terning. «Den store norske kommuneromanen», er den blitt kalt, Eivind Hofstad Evjemos siste roman Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet. Og det kjedelige k-ordet til tross – det er samspillet mellom menneskene som lever livene sine i denne fiktive, men virkelighetsnære kommunen som løftes fram i romanen. Vi møter Roy, som sliter med selvbildet og kontakten med barna, Kjersti som jobber som primærkontakt for den handikappede skoleeleven Siri, og de mange andre som lever sine liv i en liten, norsk kommune i dag, og drømmer om at livet skal romme noe mer. Boka er Evjemos andre. For sin første roman, Vekk meg hvis jeg sovner, mottok han Tarjei Vesaas’ debutantpris.

Evjemo intervjues av Litteratur på Blås Cornelia Kristiansen.

«Eivind Hofstad Evjemo gjenskaper livet i Norge 2012 ned til aller minste detalj i en tungtveiende søknad til «den store norske romanen»»

- Bjørn Gabrielsen, DN

«Personskildringene er levende, nyanserte og troverdige. (…) Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet er en ambisiøs og vellykket roman som står fram i norsk samtidslitteratur»

- Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Evjemo mestrer å fylle det helt ubetydelige og usynlige rundt oss med uvurderlig mening»

- Silje Stavrum Norevik, Dagbladet

 

Billett kjøpes i døra

Kommenter: