Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
2.april | Litteratur på Blå | Blå

Tirsdag 2. april:

Tirsdager:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på Blå: Litteratur og psyke - spillfest for Bøygen

Hvordan virker psyken inn på litteraturen? Spiller begjær, traumer og undertrykte følelser en sentral rolle i litterær produksjon, eller har forfatteren full kontroll? Bøygen er ute med nytt nummer om litteratur og psyke.

Bidragsytere har forskjellige faglige utgangspunkt innenfor psykologi, litteratur og hjerneforskning. Resultatet er en samling fagtekster som åpner for nye måter å forstå hva som skjer når tanke møter tekst. Det er skjønnlitterære bidrag som synliggjør og realiserer det fagartiklene sirkler om. I nummeret møter vi blant andre Harry Potter, Ødipus, Vesle-Trask, Freud, Deleuze og Promethevs.

På Litteratur på Blå leder Bøygenredaktør Nordis Tennes en samtale med Unni Langås, professor ved Universitetet i Agder og leder for et forskningsprosjekt om traumets litteraritet. Langås har bidratt til dette nummeret av Bøygen med en psykoanalytisk inspirert analyse av begjær i novellen Vesle-Trask av Tarjei Vesaas. I samtalen deltar også forfatter Eirik Ingebrigtsen, som har jobbet med litteratur og traumer da han redigerte Respons 22/7, med Gunstein Bakke. Antologien er en litterær bearbeiding av hendelsene 22. juli 2011.

Vi avslutter programmet med opplesning av skjønnlitterære bidrag fra nummeret, blant annet en «debutant» Bøygen har spesielt stor tro på som framtidig forfatter.

Og så blir det fest og dansemoro!

Billett kjøpes i døra

Kommenter: