Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på Blå: Om kroppen i ny dansk litteratur | Blå

Tirsdag 30. april:

Litteratur på Blå

30,-/KL. 19:00/ID: 20

En vibrerende blød tekstur

– om kroppen i ny dansk litteratur

Amalie Smith, Bjørn Rasmussen & Ida Marie Hede kommer til vår scene for å lese og samtale med Litteratur på Blås Runa Skolseg.

Kroppen spiller en av de viktigste rollene i samtidskunsten, og denne kvelden får vi besøk av tre prisbelønnede og hyllede danske forfattere som setter det kroppslige i sentrum for skrivingen. Gjennom sammenblandinger av sjangere som prosa, poesi og bilder, blir kroppen i denne litteraturen til narrative tråder som angår det personlige, det biologiske og det vitenskaplige møtet med verden. Hos Amalie Smith, Bjørn Rassmusen og Ida Marie Hede finner vi stemmer som fornyer en eksperimentell litteratur og forbinder kroppen med språket.

Amalie Smiths I civil, henvender seg til en kreftsyk kjæreste. Tekstene blir utrykk for samlinger og oppløsninger hvor kroppen er vevet inn i sammenhenger med mineraler, celler og andre kropper. I Bjørn Rasmussens Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet, oppretter femten år gamle «Bjørn» usentimentalt og frivillig et homoerotisk forhold til sin tjue år eldre ridelærer. Rasmussen skriver kroppen fram gjennom et aggressivt og vibrerende språk. I Seancer av Ida Marie Hede blir vi ledet inn sansemettede og surrealistiske scener, hvor hun gjør tekstene til medium for nye språklige forbindelser.

Amalie Smith er aktuell med bøkene Læsningens anatomi og I civil som begge kom i 2012. Hun arbeider også med foto og videokunst. Bjørn Rasmussen debuterte som dramatiker i 2004 med Myg marcherer i sødt blod. Den kritikerroste Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet (2011), ble belønnet med Montanas Litteraturpris. Ida Marie Hede debuterte i 2010 med Seancer, og boken Det kemiske bryllup kommer i april. Alle tre kommer til vår scene for å lese og samtale med Litteratur på Blås Runa Skolseg.

“overskridende og skræmmende, men også dybt imponerende med sin sproglige og erotiske energi.”
- Lasse Horne Kjældgaard, Politiken, om Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet

“Der er ikke så meget mere at sige: Bjørn Rasmussen har skrevet en helt vild prosadebut, der på sine knap 100 sider sprænger alle rammer. Den er rystende, sitrende, skrøbelig, stensikker i sit sprog”
- Tue Andersen Nexø, Information, om Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet

“’I civil’ er et vigtigt værk fra en meget talentfuld, egenartet forfatterinde og fotograf”
- Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken, om I civil

“Hede er under alle omstændigheder en gal alkymist i et sprogligt laboratorium, som må beundres for sit litterære mod.”
- Andreas Immanuel Graae, litteraturnu.dk, om Seancer

Billett kjøpes i døra

Kommenter: