Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Oslo World pres.: Dualist Inquiry (special guests: Lemâitre) + Nucleya | Blå

Fredag 1. november:

Oslo World pres.:

200+AVG/KL. 21:00/ID: 20

Dualist Inquiry (special guests: Lemâitre) + Nucleya

Klubb & Konsert

Få med deg en helaften i den indiske klubbmusikkens tegn.

I Sahej Bakshis hode falt det seg helt naturlig å skulle sette den organiske gitaren i en duell med den syntetiske elektronikken – sånn blir det vel gjerne når man kjenner sin gule Telecaster-gitar like ut og inn som syntesizeren. For da han i 2009 ble ferdigskolert ved Thornton Music School på University of Southern California, takket han høflig for seg til Statene og dro så kjapt han klarte hjem til India.

Siden da har rukket å bli kalt bli kalt landets mest fremadstormende produsenter mer enn én gang – noe som enkelt gjenspeiles i merrittlisten hans. Bakshi har nemlig varmet opp for både Fatboy Slim og Basement Jaxx. Likhetene hans er nok imidlertid størst med den amerikanske duoen Ratatat eller de norske housegutta i Lemâitre, som gjester konserten denne kvelden. Tenk smidige støygitarer som leker seg side om side med solfylt elektronikk, i et uttrykk kanskje mest støpt for strandfesten etter strandfesten.

Nettopp derfor vil Dualist Inquiry gjøre en ypperlig jobb med å avslutte for den hakket mer klubborienterte New Dehli-borgeren Udyan Sagar. Nucleya, som han kaller seg, har produsert musikk siden begynnelsen av nittitallet, men det er først med soloprosjektet Nucleya at han for alvor har skaffet seg en større tilhengerskare – også utenfor de indiske landegrensene.

Dette er fordi han plent holder følge med flere av de største stjernene innen det basstunge dansemusikksjiktet. Kall gjerne produksjonene hans for en florlett fusjon av dubstep og reggaetonens seige lillebror, moombahton – oppkalt etter de tykkfalne og tropiske trommelydene som utgjør selve tannhjulet i musikken.

Rolling Stone Magazine om Dualist Inquiry: «The new kid in town is perhaps the farthest ahead»

Man Recordings om Nucleya: «Nucleya is one of the current Indian innovators that look beyond the usual groove formats»

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Kommenter: