Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Oslo World pres.: Skip & Die (NL/ZA) | Blå

Lørdag 2. november:

Oslo World pres.:

200+AVG/KL. 21:00/ID: 20

Skip & Die (NL/ZA)

Konsert

En kaleidoskopisk jungelfest mellom liv og død.

Enkelte mennesker er bare mer ekstreme enn andre. Du kjenner sikkert selv typen som behøver å ha prøvd og gjort alt som finnes minst én gang før livsgnisten omsider ebber ut. Og den rosahårede (nei, var det turkis?) sørafrikaneren Catarina Aimée Dahms, eller Cata.Pirata, som hun gjerne kaller seg, slår oss for fullt som en sånn type.

Lang historie så kort som mulig: Etter å ha bodd på alt fra Azorene, Ibiza, Argentina og Storbritannia, landet flyet hennes til slutt i Nederland, der hun har arbeidet som grafisk designer, magasinredaktør, kurator og (gisp!) musiker. Det var også slik hun møtte produsenten Jori Collington, som delte hennes brennende ønske om å lage psykedelisk og tropisk klubbpop – etter å ha sett lokalbefolkningen i den srilankiske jungelen brøle «Vi er elefanter!»

Dermed lå egentlig det meste til rette for at Skip&Die kunne settes til livs som et radbrekkende virrvarr av ideer og impulser satt i et slags system. Med like mye inspirasjon fra Orienten som Karibien som Afrika, maner Skip&Die frem urbanmusikk som burde få selv M.I.A. til å føle seg uinspirert. I tillegg til at det synges på både engelsk, xhosa, spansk, zulu, portugisisk og afrikaans på debutskiva Riots in the Jungle, tilbragte Cata.Pirata og Jori hele to måneder på en real rundreise i Sør-Afrika, hvor de besøkte og samarbeidet med et drøyt dusin unge og lovende musikere. I Skip&Dies verden går det nemlig ikke an å få for mange impulser – noe som gjenspeiles med kaleidoskopiske kvaliteter både på plate og på scene.

Kjøp billett »

Video:

Kommenter: