Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Releasekonsert: Tog | Blå

Torsdag 30. mai:

Releasekonsert

150/KL. 21:00/ID: 20

Tog

Endelig tilbake!

Stavanger-bandet Tôg slipper nå den aller første smakebiten fra det etterlengtede andrealbum. Singelen “Når me våkne opp i mårå” er allerede I høy rotasjon på NRK P1 og alt tyder på at hitmaskinen fra Stavanger er tilbake.

Helt siden Norge fikk dilla på Sansen og Reint Mel(i påsen din) har Tôg lagt lista høyt for det som skal komme. De har også møtt forventningene: Tôg har gjort god figur på by:Larm og spilt på SXSW. De har til og med fått ungdomsdrømmen oppfylt da de var på MTV! Gode kritikker har heller ikke uteblitt: Blant annet trillet Lydverket en femmer og påsto:”…live gjør Tôgs dansbare og høyst organiske elektropop lite annet enn å spre tonnevis med varm glede. Og dans. Og latter.”

Siden debutplata Drøm kom ut høsten 2011, har bandet jobbet iherdig med nytt materiale. Tôgs nye plate skal hete Feiring, og fra de som har hørt det nye materialet er det visstnok en skamløs leken fest som venter oss, med New-York disco, kraftwerk-referanser, balearisk klubb-musikk og innslag av 90-talls R`n`b som stikkord for destinasjoner bandet vil ta oss til.

Med seg på laget denne gangen har de fått Eric Broucek (DFA, LCD Soundsystem, !!!) og Ådne Meisfjord (120 Days, Serena Maneesh) som i skrivende stund ferdigstiller albumet som kommer til høsten.

Lars Christian om "Når Me Våkne Opp Imårå":

"Av og til når vi har holdt på med denne låten, har vi tenkt: Er dette lov? Slap-bass, gospelkoring, Nile Rodgers-gitar licks og funk-trommebrekk, er det noe folk i brunostnasjonen kommer til å kicke på? Har Musikk-Norge forsont seg med 5-strengersbassen? Ådne kategoriserer låten spøkefullt som kristen fusion-disco. Noe som for mange høres ut som alt som er galt med verden. Når vi tracka slap-bassen og alle brekkene i 2. refreng var det en blanding av banal ekstase, rødming og latterkrampe. Tilslutt satt vi bare igjen med en følelse av at vi står for hvert sekund.

Så det er ikke sånn at vi trekker pusten når låten slippes. Mer sånn at vi gliser og koser oss. "

Billett kjøpes i døra

Kommenter: