Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Slippfest for Fellesrådet for Afrika sin nye bok: Afrikas 99%-vekst, ulikhet og protest | Blå

Onsdag 29. mai:

Bokslipp

GRATIS!/KL. 19:00/ID: 20

Afrikas 99%-vekst, ulikhet og protest

Fellesrådet for Afrika

Det meldes om økonomisk vekst i Afrika. Afrikas økonomiske vekst er raskere enn i noen annen verdensdel. Sju av de landene i verden som vokser raskest ligger i Afrika. Det sies å være færre kriger og bedre styresett, og det er bedre avkastning.

Og samtidig, nærmest parallelt med alle nyhetene om vekst, meldes det om en annen viktig tendens på kontinentet: De sivile borgerprotestene.

Den arabiske våren nord på kontinentet tok oss med storm. Men hvor mange er klar over at titalls millioner nigerianere i fjor var mobilisert i en historisk, ikke-voldelig, nesten landsomfattende protest mot skjev fordeling og korrupte myndigheter? Hvor mange fikk med seg den brede folkebevegelsen i Malawi og maktskiftet der? Hvor mange har hørt om at det i juni 2011 strømmet tusener av senegalesere ut i gatene under slagordet «Ikke rør grunnloven min». Den folkelige mobiliseringen var avgjørende for at Senegals demokratiske institusjoner holdt stand mot en president som forsøkte å endre spillereglene for å beholde makten.

Til slippfesten får vi besøk av en av artikkelforfatterne, Blessings Chinsinga. Chinsinga, som er postdoktor ved Universitetet i Malaw’s Chancellor College i Lilongwe, holdt en forelesing om offentlig politikk der han kritiserte de malawiske myndighetene. Forelesingen endte i politiavhør. Saken vokste og var en av de utløsende faktorene bak de historiske masseprotestene i Malawi den 20. juli 2011.

Fra klokka 20.30 blir det fest med lett servering og afrikansk musikk fra DJ Mitmitta.

Om DJ Mitmitta: http://addisrumble.com/?p=813

Kommenter: