Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Slippfest: Oddi Nessa and a Handful of Leaves | Blå

Torsdag 15. november:

Slippfest

100,-/KL. 20:00/ID: 20

Oddi Nessa and a Handful of Leaves

For fem år siden sto Oddi Nessa med hendene fulle av løv. Han visste at hvis han slapp alt og lot bladene seile ned mot bakken, ville de etter hvert bli til jord som noe nytt kunne spire opp av.

På samme måte drysset han sine nyskrevne låter over en knippe gode venner i et trangt, lite studio på Grønland i Oslo. Det falt i god jord, og opp spiret Oddi Nessa and a Handful of Leaves.
– Dette er et soloprosjekt, men samtidig et band. Jeg hadde ikke kommet dit jeg er i dag uten dem, sier Nessa.

Veien fram til dette albumet har nemlig vært brolagt med hindringer. Det begynte med at produsenten i det første studioet gikk på en smell og måtte trekke seg etter det første året. Da var det bare å begynne på nytt. I det andre studioet ble det funnet asbest og vannskader, og prosjektet stod stille over ett år til. Uten studio og med røde tall på kontoutskriften, tvilte Nessa på om det i det hele tatt kom til å bli en plate. Det hjalp heller ikke at da plata endelig var spilt inn, ble mikseprosessen forsinket i ett år da Oddis gode venn bak spakene måtte flytte både hus og studio fra Portland til Los Angeles. Men den siste fasen stilte venner opp etter stengetid, og resultatet er en vakker og intenst melodiøs pop/rock-plate.
– Jeg er ferdig med å prøve så hardt, men jeg hadde aldri gitt ut denne plata hvis ikke jeg trodde jeg hadde noe å levere. Dette er et album som ble til i møte med gode venner som tror på låtene mine, sier Nessa.
Lydbildet er inspirert av helter som Ryan Adams, Tom Petty og American Music Club og Del Amitri.
– Lyden har blitt mer organisk og rustnere enn på tidligere plater, sier Nessa.

Oddi Nessa er kjent for sine gjennomarbeidede og tankefulle tekster. På denne plata skildrer han troverdig og ekte alt fra opplevelsen av å svikte sine nærmeste i jakten på suksess, til følelsene han kjente på i møte med en barnesoldat i Kongo.
– Han hadde mistet alt, jeg har alle muligheter. Å møte ham var også å møte min egen egoisme og falskhet. Etterpå gikk jeg inn i skrifteboksen og skrev sangen «Confessions», sier Nessa.

Musikere som har bidratt er Erlend Vesteraas, Sigmund Vegge , Odd Edvard Lund, Arne Aasland, Karl Oluf Wennerberg og Darren Bowls. I livebandet spiller i tillegg Eivind Engedal og Christer Slaaen.

Hør mer på:
www.oddinessa.net

Billett kjøpes i døra

Kommenter: