Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
The Drop: Auntie Flo (live, UK), DJ Sotofett & The Drop DJs. | Blå

Fredag 26. april:

Klubb

100/KL. 23:00/ID: 20

The Drop: Auntie Flo (live, UK) & DJ Sotofett

+ The Drop DJs

Etter å ha hatt gjester som TNGHT, Gold Panda og Onra fortsetter The Drop å invitere spennende elektronisk musikk til Oslo, og etter den Sør-Afrikanske flørten med LV og Spoek Mathambo har de ikke klart å riste av seg fokuset på elektronisk musikk med røtter utenfor vesten. De har invitert Auntie Flo til å gjøre et livesett og DJ Sotofett til å avslutte kvelden og (mest sannsynlig) føre oss tilbake til Europa igjen.

Brian d’Souza aka Auntie Flo kommer fra Goa via Glasgow, Skottland, der han de siste årene har vært resident DJ på klubbkvelden Highlife. En klubbkveld som hyller klubbmusikk som har røttene sine litt til venstre for den vestlige. Klubbmusikk som peker mot Latin-Amerika, Afrika og Østen.

Auntie Flo er ikke en av kidsa som plutselig har dukket opp i bloggosfæren rett ut av videregående. Han har sakte men sikkert perfeksjonert sine DJ-ferdigheter og sin musikalske sensibilitet i løpet av de siste 10 årene. Han har dyrket frem en nesten akademisk måte å betrakte og angripe musikk på, men som likevel er bære preg av enorme mengder entusiasme. Eller som The Drop-medgrunnlegger Alexander Horne sa om Auntie Flos omtale av sin egen mix for Resident Advisor: ”Det er bare Brian som hadde funnet på å gjøre en mix til en sosialantropologisk studie av rytme i ritualer.”

”speaks as much to afrobeat as it does to the UK bass sound.”
– DUMMY MAG

“a sunny blend of tribal percussion and bright four-to-the-floor house”
– FACT MAGAZINE

Men denne kvelden er det ikke DJen Auntie Flo vi skal få besøk av, men artisten. Vi skal med andre ord få oppleve hans unike produksjoner i live i duoformat. Siden Auntie Flo slapp debut-EPen Goan Highlife har han høstet lovord og støtte fra folk som Gilles Peterson, Caribou, Ricardo Villalobos, Tensnake og Andrew Weatherwall. I tillegg til at publikasjoner som XLR8R, Resident Advisor, FACT Magazine og Dummy Mag også stod bak og applauderte. Denne ble fulgt opp med Oh My Days-EPen og fjorårets fantastiske album Future Rhythm Machine.

Auntie Flos inspirasjonskilder er spredt over hele kartet, og du vil finne referanser til Villalobos, Four Tet, Caribou, Fela Kuti, William Onyeabor, kwaito, Chicago house og Matias Aguayos Comeme label.

For å runde av kvelden har vi invitert den fantastiske norske Berlin-baserte DJ Sotofett, også kjent som grunnleggeren av den beryktede undergrunnslabelen Sex Tags Mania (og Sex Tags Amfibia). En label med en punka estetikk og innstilling som du mest sannsynlig aldri vil se frontet av et dyrt fancy PR-byrå, men som likevel vinner flere og flere hjerter. En kompromissløs label med utgivelser av artister som Skatebård og Krisp (aka Bjørn Torske) som er drevet av en kompromissløs DJ.

Auntie Flo – Highlife (video):
http://www.youtube.com/watch?v=3-91dlHgG2E

Auntie Flo – I want to blow your mind (video):
http://www.youtube.com/watch?v=6HJmyuTbq8w

Auntie Flo live på Boiler Room:
http://www.youtube.com/watch?v=IdYkOgYpoG0

Kommenter: