Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
ØyaNatt torsd 12.aug -lørdag 13.aug: Sunkissed 10 år! | Blå

Gratis/KL. /ID: 20 år

Sunkissed har gitt deg den beste elektroniske musikken og den proffeste produksjonen vi kjenner til i Norge. De holder klubbkvelder på BLÅ i forbindelse med Øya fra torsdag til lørdag på BLÅ og Ingensteds.

“...for lack of a better parallel, the city's Hacienda Club” - PitchforkMedia.com

Satan tute Hælvettttte! Etter alle år med prinsippielt fravær av bursdagsmas detter vi i bøtta med hud og hår. Ti år i klubbverdenen er jo som kjent et hundeliv og litt til. Da får det så være med fine forsett! Vi overlater herved aldringens immaterialitet til Amanda Lepore; kjør kakefest, hatter, tant, fjas og tøseløs selvgratulasjonering. Vi lover at det blir minst ti år til neste gang!


SUNKISSED 10 ÅR : Sunkissed Airlines værsågod!

Torsdag 12.aug / Kl.22:00 / 150,-

Radio Slave [Rekids]
Guillaume & the Coutu Dumonts LIVE [Circus Company]
g-HA & Olanskii
Vinny Villbass
[+ ute] Henri Le Coq & Le Capitain + La Cosa Sunkissed


Første bud blant Sunkissed's mange og til dels superhemmelige booking regler er litt sånn som i amerikanske valgkamper. Vi spør oss selv hvem vi helst vil ta en øl med. Av og til blir det slik at vi må stå for øldrikkinga alene, da gjestene ofte tyr til skjerf og vodka, men etter ti år med rød løper har vi ramla ut for kun en tulling. Det er ingen dårlig statistikk. Så da vi skulle bestemme oss for hvem vi ville invitere til redux, var det ikke spesielt lett.


Radio Slave
Matt Edwards, eller Radio GaGa som Rekids kollega Spencer Parker affeksjonabelt kaller ham, er en mann med litt i overkant mange talenter. Blant fjaksten utgaver som über disco prosjektet Quiet Village med Joel Martin, venstre-pop samarbeidet Sea Devils med Tom fra Caged Baby, Chi-Town house aliaset Matthew E og etikettene Rekids og Cabin Fever rekker han også å være Radio Slave, et av house-klodens heiteste navn for tida.

Matt er en av få artister som nærmest har definert sin egen sjanger. Fra Radio Slave kanten har det i stødig tempo kommet det ene tunge monsteret, etter det andre, så og si alle over 12 minutter på klokka. Signaturen er dyster, repetetiv, hypnotisk og technoid, men samtidi kosmisk, organisk og perfekt for lange og oppbyggelige house sett. Har du i det hele tatt vært innom en houseklubb vært sitt maltonsalt de siste 5 årene har du garantert gått banos til My Bleep, No Sleep, Bell Clap Dance, Eyes Wide Open, Grindhouse, N.I.N.A., I Don't Need A Cure For This eller en av de unevenelig mange remiksene hans.

Tross alt dette ville Matt allikevel ikke vært på flyet nordover fra Ibiza denne torsdagen om han ikke også leverte varene in situ. Med en spennvidde fra disco miksen hans for Eskimo, via Radio Disco miksen for Ministry of Sound til Fabric 48 viser han et stødig grep om paletten. Etter et par runder foran boksen på Panoramabar og Fabric kan vi også notere at han vet hvor skapet skal stå. Når Matt legger en myndig hånd på mikseren er det ikke bare Radioen som går GaGa.Guillaume & the Coutu Dumonts
Guillaume Coutu Dumont bedre kjent under det noe mer schizofrene Guillaume & the Coutu Dumonts var en klar kandidat til denne kvelden. Ikke bare er han en særs hyggelig fyr, men det er en hel skare av folk der ute som enda ikke har glemt første gangen han tok turen til Sunkissed. Nå hadde vi riktignok gnåla og tuta i flere uker om hvor bra live settet til Guillaume var, allikevel kom det som julekvelden på kjerringene da han klemte igang i mars 2009. Ikke ga han seg heller før et fullstappa Blå knapt visste hvor de skulle gjøre av seg.

At Guillaume nettopp har sluppet albumet 'Breakin the Fourth Wall' på hærlige Circus Company, så det lukter svidd gummi helt fra Berlin, gjør vel heller ikke avgjørelsen noe vanskeligere. Så mens vi enda har råd til hyre, fly og en øl i sola med Guillaume slår vi til med begge hender. Og denne gangen trenger vi vel ikke å tute og gnåle fult så mye på forhånd.

Fredag 13.aug / Kl.22:00 / 150,-

LIVE:
Bugge Wesseltoft vs Pål Strangefruit & Knut Sævik [Mungolain Jet Set]
Robomatik & the Tronix [Trulz & Robin vs Ost & Kjex]
Mental Overdrive
Frost
Christian Sol
Tobii

DJ:
Todd Terje
Nils Noa
g-HA & Olanskii
Vinny Villbass
[+ ute] Henri Le Coq & Le Capitain + La Cosa Sunkissed


Sunkissed:live ble født i 2003 da Paul Thomas, produsent for One World programmet på BBC Radio 1, var i Norge for å dekke norsk elektronisk musikk. Paul Thomas intervjuet over 40 artister i Tromsø, Bergen og Oslo før vi toppet det hele med et stort live arrangement i Oslo. Lenge før norsk media klarte å legge øra til jerbaneskinnene, ble dette til 6 timer radio på den engelske statskanalen. Det ble også en braksuksess for Sunkissed:live, med kø som strakk seg helt til Hausmannsgate og legendarisk stemning på Blå. Hvert år siden har Sunkissed:live fortsatt å fronte norsk elektronisk musikk, fra jazz til techno. Vi har levert enda 6 timer radio til BBC, og inngikk i år som egen scene under By:Larm. Sunkissed:live, i samarbeid med ambassaden i London, gjorde også det største utenlandsarrangementet under 100 års jubileet, med 28 artister fra Biosphere til Turboneger på Fabric i London. Denne fredagen blir det andre ekstra omgang og dermed tiende gang vi gjør Sunkissed:live.


Bugge Wesseltoft vs Pål Strangefruit & Knut Sævik [Mungolian Jet Set]

Mungolian Jet Set har på sitt merksnodige vis konstruert en ny dimensjon i det musikalske univers de siste 5 årene. De ekstremt komplekse komposisjonene og remixene gjort med silkehansker og hagesaks har åpnet dører til det internasjonale pressekorpset som stadig undrer seg "This is just amazing! ...who the fuck are these guys??" I denne vendingen skal de to mungolerne i samspill med selveste Bugge Wesseltoft. Bugge er definitivt en av Norges største jazzmestere. Hans link til det elektroniske veldet har alltid vært tilstede gjennom tidlig samarbeid med Beatservice Records og nytent partnerskap med Henrik Schwartz. Vi lukter lunta, sammen blir det dynamitt.

Robomatik & the Tronix [Trulz & Robin vs Ost & Kjex]
Det firehodede technotrollet er ingen ringere enn Ost & Kjex og Trulz & Robin i et og samme dragsug. Med andre ord en gavepakning av en live-opptreden. De fire etablerte musikanter har kolaborert siden 90 tallet, både som djs og live-artister, og har opparbeidet seg en kredibilitet og stødighet innen sjangeren som få tørr skryte på seg. Som Robomatik and the Tronix er de kjent for ville improviserte jam sessions uten en tråd. En hatt og tre barter senere var det kollektiv glede på gølvet...alltid!!

Mental Overdrive
Per Martinsen bør være en kjent musikalsk figur for norske ører. Med 20 års fartstid som produsent både som ene halvdel av Illumination og alene som Mental Overdrive er det nok av klubbsnask å forsyne seg av for en helaften i dansens tegn. Denne gangen blir det et skreddersydd live-set basert på materiale fra hans u-utgitte album "ANTI-LBM", samt godbiter fra sommeren i form av "My House". Blander man dette med hans digitalmusikalske historiebok blir det åpning for cyberfolk, snowcore, ambient trance, tekno og disko, selvsagt med en rød tråd av lusekofte.

Frost
Aggie Peterson AKA Femme Digitale og partner Per Martinsen kommer fra eksil i Tromsø's insomnianske smug for å gi storbyen en smak på sitt rykende ferske album "Radio Magnetic" som kommer i november 2010. Albumet har kommet til liv simultant med radioaktive installasjonskunst, babytreff og nøye overvåkning av den globale oppvarmingen av is-veldet i nord. Til Sunkissed kommer spardam og hjerterknekt med et nytt stykke musikalsk historie fra Tromsø.

Christian Sol
Mannen med de flotte brillene er en fordømt dyktig produsent og har nå gjennom sitt labelsamarbeid med Nils Noa, ja vi prater da om plateselskapet Troll Records, virkelig kommet på banen som en tungvekter i Osloscenen. Lang fartstid kan bekreftes av utgivelser allerede i -99 som ene halvdel av produsentdobbeltløperen "Creme Fraiche". Siden den gang har lista blitt lang som natta og et sabla forrykende live-sett er kommet til sin rett.

Tobii
Produksjonsteknisk kompetanse og intellektuell vinkling på klubbmusikk skal som regel bli utviklet etter en årrekke med pølsing, men i Tobii sitt tilfelle er bragden utrettet allerede før fullført bachelorgrad. Hans stilsikre fremgangsmåte har ført til rakettfart på klubbstigen bare det siste året med utgivelser på Troll og I'm Single, samt support fra bookingbanden på klubbmekka Berghain. Det sitter friskt i minnet da pølsemaker Tobiisan høynet live-settet sitt i Berlin med sin frekke remix av Karin Park. Episoden førte til hakaslepp fra et parti irske herremenn fra klubbledelsen.

Todd Terje
Den baleariske piraten Todd Terje er ved siden av Lindstrøm og Prinsen en av de dyktigste diskoprodusentene nord for Kiel. Fra edits av disco til klassisk house og videre mot dansbare merksnodigheter, Terje er lei av å bli dytta i spacediskobøtta og bryter gjerne ned musikalske barrierer. "I like my music very fruity", noe vi også setter pris på her på skuta. I disse tider er Terje klar med et dobbelt remix/edit-album på en av våre favoritt-etiketter Permanent Vacation, samt masse annet snækks med ekstra frukt.

Nils Noa
Ka e d' noa? itj noa? Joa.. Klart det er Noa! Nils burde være velkalibrert biografimat for Oslo-folket, både gjennom sin spalte i Natt&Dag og som den første norske dj'en til å gjeste Pete Tongs Essential Mix. Sammen med Christian Sol er han også sjef i Troll stua, noe så egenartet og frodig som en norsk etikett for house musikk. Det er vel også kjent at Nils blåser jevnlig taket som dj, både på hjemmebane og sør for ekvator.


Lørdag 14.aug / Kl.22:00 / 150,-

g-HA & Olanskii
Vinny Villbass & DiskJokke
Nico Coltsfoot
Ronny Rabalder
Rasmussen
Dj Gaute
Henri Le Coq & Le Capitain
[+ visuelt] KyrreLys, Ingeborg Olerud & OlanskiiG-HA & Olanskii
Herr og Fru Sunkissed har servert eplepai til folket på Sunkissed i ti år! Gode gud, radarparet har selvfølgelig også turnert i inn- og utland, både med og uten skandaler. Gutta har pakka snippesken og underholdt på blant annet Fabric (London), Panoramabar (Berlin), Robert Johnson (Frankfurt), Mondo (Madrid) og Honkytonks (Melbourne), Nottinghillartsclub (London), Moog (Barcelona) for å nevne noe. Samarbeidet har også ført til en herlig liten cd-samler på krem-etiketten Smalltown Supersound I 2007. At de I det hele tatt fortsatt tåler trynet på hverandre er verdt å feire I seg selv. Hurra!

Diskjokke & Vinny Villbass
Jokke og Bassen starta i utgangspunktet Sunkissed avd. Trondheim under den herlige student-tida. Etter hjemkomsten til tigerstaden, ble de en naturlig del av hele sulamitten. Diskjokke hadde med en låt på Sunkissed-cd`en I 2007, og siden har det kun gått en vei. Med en rekke utgivelser på Prins Thomas`Full pupp og albumene Staying in og En fin tid på Smalltown Supersound har krølltoppen gjort komet-karriere til stormende jubel over hele fjøla. Villbassen har emigrert til Berlin, men er allikevel mer aktiv en de fleste her oppe på berget. Vinny er Jokkes sparringspartner både bak platespillerene og i studio, og spiller gitar i Diskjokke band. I tillegg snur han etthvert dansegulv på hue og driver 'I`m Single' etiketten sammen med Khan of Finland.

Nico Coltsfoot
Nico er yngste mann på laget, men feirer allikevel ti-års jubileum som dj I disse dager. Som selverklært gammal sjøulk veit han mer om maling og den norske house-scena enn de fleste. En framtidig housemusikkens John Peel om du spør du oss. Mer hyperaktiv mann bak decksa skal du forørig lete lenge etter. Heia Odd!

DJ Gaute
Gutten med det flotte navnet Gaute Haaversen Westhassel er en meget opptatt mann, han har vært tungt inne på Blå og sysler med sin egen festival Oslo Live. På fritida spiller han meget flott musikk på steder som Dattra, Stratos og Fisk og Vilt. Ellers er han fast stigemester og leverandør av godsakene hos oss selvfølgelig.

Henri LeCoq & Le Capitan
Hvis du liker deg på Blå, kan du umulig ha unngått å møte på disse to gutta, mange blir overraska over at det faktisk fins to av de, men det gjør det altså. Dobbelt så bra! I tillegg til å spille snasen house og disco er de også involvert I Oslo live, og i sommer har det ansvaret for godfoten på uteserveringa på Sunkissed kveldene.

Rasmussen
Sykkelreperatør Rasmussen har vært med oss en god stund. Han er som regel å finne som overoppsynsmann i døra, men er også en meget habil dj. Mannen har ett bein i Berlinerbolla og det andre dypt inne i de svenske skoger. Men først og fremst stiller Rasmussen med et meget stort hjerte og en smittsom platebagg.  

Ronny Rabalder
Sjåfør-Ronny har spillt myndig techno siden 1997. Blant annet har han arrangert og spilt på en haug med klubber i Oslo og Trondheim. Ikke minst har han både veiva igang lysriggen på Ploink og varma opp for størrelser som Carl Cox og Jeff Mills. I disse dager er techno baggen bytta ut med tech house, men fortsatt har Ronny et myndig grep om sakene.

Kommenter: